TG Vijesti

DONACIJA 3D/4D ultrazvučnog aparata Domu zdravlja od gosp. Mije Matića – Mijušića

S velikom zahvalnošću primamo donaciju suvremenog ultrazvučnog aparata, GE VOLUSON S8 HIGHENDCOLORDOPPLER 3D/4D/HD Live od poznatog duvanjskog humanitarca, čovjeka velikog srca, gospodina Mije Matić, poznatijeg pod nadimkom Mijušić, rodom iz Borčana, vlasnika tvrtke GmbH (Betonstahlhandel und Biegebetrieb), SR Njemačka.

Put humanosti, požrtvovnosti i pomoći našem Domu zdravlja Tomislavgrad vodi k gospodinu Miji Matiću- Mijušiću i njegovoj obitelji. Za osobu koja je humana i uvijek spremna pomoći drugima kažu da se zove superjunak; mi bismo mogli reći da ste upravo Vi naš superjunak koji ovoj ustanovi poboljšava kvalitetu rada i podiže je na viši nivo u pružanju kvalitetnije zdravstvene skrbi za naše korisnike.

Gosp. Mijo je opet, kao i mnogo puta dosada, pokazao da je veliki humanitarac, te je značajnom donacijom pomogao Domu zdravlja Tomislavgrad.

Ovaj put radi se o donaciji suvremenog ultrazvučnog aparata, GE VOLUSON S8 HIGHENDCOLORDOPPLER 3D/4D/HD Live, u vrijednosti od 37.840 EUR.

Ultrazvučni ginekološki pregled je u današnjoj praksi postao neizostavan dio gotovo svakog ginekološkog pregleda žene te opstetričkog pregleda trudnice. Ovim vrhunskim ultrazvučnim aparatom trudnicama je osigurano najsuvremenije praćenje trudnoće, a liječnicima je omogućena precizna dijagnostika. Uz pomoć 3D/4D ultrazvuka se prati razvoj i stanje ploda, morfologija i funkcija organa, eventualno postojanje patnje ploda te se na osnovu ovih parametara donosi pravovremena dijagnoza i postavlja detaljna dijagnostika i uvid u stanje reproduktivnih organa žene.

Ova vrijedna donacija ultrazvučnog aparata za potrebe Službe za zaštitu žena kao i drugih službi Doma zdravlja Tomislavgrad, liječnicima će biti velika pomoć u svakodnevnom radu, a rad s pacijentima dobiti dodatni kvalitet i sigurnost.

Ovim putem želim zahvaliti gospodinu Matiću i njegovoj obitelji na izuzetno vrijednoj i značajnoj donaciji ali i prenijeti zahvalu u ime svih djelatnika Doma zdravlja Tomislavgrad kao i korisnika naših usluga kojima će ova donacija uvelike pomoći u poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi.

Prije samo pet mjeseci gos. Mijo donirao je Domu Zdravlja Tomislavgrad vozilo VW T6 Kombi u vrijednosti od 25.900 EUR.

Samo veliki ljudi mogu svojim sugrađanima podariti ovako vrijedne donacije.

Hvala od srca !

Ravnateljica Doma zdravlja Tomislavgrad

Ivanka Živković,dr. med.

www.tomislavnews.com/  Izvor: Dom zdravlja Tomislavgrad