HrvatskaTG Crna kronika

ZAGREB : Na Markovu trgu upucan policajac, napadač se ubio

Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policijske snage, priopćila je policija.Na Markovu trgu oko 8 sati došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen policajac. Prevezen je u bolnicu. Nakon što je policija javila da traži počinitelja, stigla je informacija da je policija pronašla tijelo muškarca na Jabukovcu čiji opis odgovara počinitelju. Počinio je samoubojstvo. Markov trg je pun policije i sve je ograđeno.

9:27 – Ozlijeđeni 31-godišnji policijski službenik je podvrgnut operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno, priopćili su iz MUP-a.

9:15 – Premijer Plenković u trenutku pucnjave nije biop u Vladi. Poslije je stigao u Basnske dvore kao i brojni drugi ministri. Play Unmute Loaded: 100.00% Remaining Time -0:06 Fullscreen Podijeli 9:12 – Prema zadnjim informacijama ranjeni policajac je dobro. Ima četiri rane. 9:11 – “Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja”, priopćila je policija.

9:00 – “Jutros, 12. listopada, u 8:06 sati zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć. Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policijske snage”, priopćila je policija. Kako javlja reporterka N1, policajac je ležao na tlu i bio je svjestan te komunicirao s liječnicima. Stigli su policajci s pancirkama. Policajac je prema prvim informacijama bio na ulazu u Banske dvore, a kada je propucan spustio se malo niže gdje su mu u pomoć priskočili građani koji su se našli na mjestu događaja. Ministar Medved kaže da se sve istražuje Novinari su ministra Tomu Medveda koji je stigao pred Vladu pitali što se dogodilo. “Ne mogu vam reći više od onoga što je poznato. Utvrdit ćemo sve. Čekamo da policija odradi svoj dio posla i da se počinitelj uhvati. Znam da policija lovi počinitelja. Možemo reći da je Hrvatska sigurna zemlja”, kazao je ministar Tomo Medved koji je bio vidno uznemiren, javlja mediji iz Republike Hrvatske.

www.tomislavnews.com/Foto: Vl hr