TG Vijesti

FOTO: SVEČANO misno slavlje ispred Karmela-duhovnog centra Svetog Ilije Proroka na obali Buškog jezera predslavio je i propovijedao mons. Ivan Ćurić

Nakon Svetih misa trodnevica u čast sv. Iliji Proroku, danas je služeno Svečano misno slavlje kojemu je nazočilo mnogo vjernika iz buškoblatskog/duvanjskog kraja, ali i vjernici iz drugih župa.
Misno slavlje započelo je svečanom procesijom oko Karmela s kipom svetog Ilije Proroka, a misu je predslavio, uz sumisništvo mnogih svećenika, i propovijedao monsinjor Ivan Ćurić. pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, a porijeklom iz ovoga kraja, iz Župe Prisoje.
Misao vodilja homilije bila je vjera i njezina dubina, a iz života sv. Ilije ona se najbolje očituje, pa je sveti Ilija Prorok uzor u čvrstoj vjeri. I kada je izgubio snagu, Bog i vjera u Boga bila mu je na prvom mjestu, istaknuo je monsinjor i naglasio kako vjera treba biti životna vodilja svakoga od nas, svakoga vjernika i vjera nije nešto površno, vjera treba biti duboko utkana u naš život.
Svečano misno slavlje svojim lijepim pjevanjem uveličao je Župni zbor Župe sv.Ante Padovanskog iz Grabovice.

Na kraju misnog slavlja uputio je zahvalu svim vjernicima među kojima su bili i predstavnici svjetovne vlasti, a posebno je pozdravio i zahvalio ocu Jakovu Mamiću čijom zaslugom je i sagrađen ovaj prekrasan Karmel na obalama Buškog jezera. Čestitao je ocu Jakovu koji ove godine proslavlja Zlatnu misu. Riječi zahvale uputio je i ocu Zvonku Martiću koji je obogatio ovaj Karmel svojim neumornim djelovanjem.

www.tomislavnews.com/Foto: Lj. Ivančić