HB ZupanijaTG Kultura/Zabava

FOTO: Ministrica Nakić u Slavoniji: Uzajamnom podrškom možemo unaprijediti obrazovanje i zadržati mlade u našim krajevima

Srednja strukovna škola Antuna Horvata u Đakovu, jedna od najboljih strukovnih škola u Hrvatskoj, obilježila je 135. obljetnicu svoga djelovanja.

Ovoj svečanoj proslavi nazočili su brojni uzvanici: đakovački gradonačelnik i saborski zastupnik Marin Mandarić, predsjednik Gradskog vijeća Pavo Cindrić, Miranda Glavaš Kul pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, predsjednik demokratskog saveza Hrvata Vojvodine i zastupnik hrvatske zajednice u srbijanskom parlamentu Tomislava Žigmanova, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić, književnica Ivana Ćurić te mnogi drugi.

Za goste i uzvanike ovom je prigodom upriličen prijem u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji nakon čega je održana svečana akademija na kojoj je pozdravne riječi i srdačne čestitke uputila i ministrica Nakić.

„Upućujem vam iskrene čestitke povodom vaše velike obljetnice i uspješnoga rada te donosim prijateljske pozdrave iz prelijepe Hercegbosanske županije. Ime ove županije mnogima ne znači puno, ali kada kažem: Robert i Niko Kovač, Mate Rimac, Zlatko Dalić sigurna sam da vam je jasnije“ – kazala je ministrica te izazvala oduševljenje okupljenih. Ministrica je naglasila kako je hrvatski narod jedan narod bez obzira s koje strane granice živi te da uzajamnom podrškom, suradnjom i razmjenom iskustava možemo podići kvalitetu obrazovanja, a u suradnji s gospodarstvenicima zadržati mlade u našim krajevima jer je odlazak mladih problem koji podjednako tišti Slavoniju i Hercegbosansku županiju.

Posjet Slavoniji ministrica Nakić zaokružila je u Osijeku nazočivši dodjeli književne nagrade „Anto Gardaš“ koja je ove godine uručena Pavlu Pavličiću za djelo „Duga dva dana“. Dogovoren je i nastavak suradnje s prijateljima iz Đakova i Osijeka, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com