Bosna i HercegovinaTG Politika

OVJERA kandidacijskih listi i kandidata za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 33. sjednici održanoj 14.07.2022. godine razmatrajući Izvješće o izvršenim provjerama kandidacijskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine počelo proces ovjere kandidacijskih listi i kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Središnjem izbornom povjerenstvu BiH podneseno je 828 kandidacijskih listi (uključujući i 17 neovisnih kandidata) na kojima se nalazi 7.291 kandidat.

Jučer je Središnje izborno povjerenstvo BiH ovjerilo 733 kandidacijske liste s ukupno 6.462 kandidata koje su ispunjavale zakonom propisane uvjete, dok je za 78 kandidacijskih listi utvrđeno da imaju nedostatke (zastupljenost spolova nije sukladna zakonu, odustajanje od kandidature, kandidat nema prebivalište u izbornoj jedinici za koju se kandidirao i drugo). Politički subjekti, za čije kandidacijske liste je utvrđeno da imaju nedostatke, će biti obavješteni da u roku od 5 (pet) dana, odnosno do utorka, 19.07.2022. godine do 16:00 sati otklone nedostatke.

Napominjemo javnost da je rok za objavu ovjerenih kandidacijskih listi u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja do 18.08.2022. godine.

Jučerašnju sjednicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=NlmSsZjwP20 , priopćeno je iz SIP-a B i H.

www.tomislavnews.com