SvijetTG Čestitkevjera

FOTO ČESTITKA: SAKRAMENT svete potvrde (krizme) danas je u Crkvi svetog Mihovila na Marienplatzu u München podijeljeno na 220 krizmanica/krizmanika

Danas (subota, 13. svibnja, 2023.) je na Svečanom misnom slavlju u 10:30 sati, u München, u prepunoj Crkvi svetog Mihovila na Marienplatzu, mons. dr. sc. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup u miru i trenutni splitsko-makarski apostolski upravitelj podijelio sakrament svete potvrde, krizme na 220 krizmanica/krizmanika, djevojaka i mladića Hrvata, veliki broj njih je porijeklom iz duvanjskog kraja.

Bilo je iznimno svečano, a nadbiskup Želimir Puljić je uputio riječi ohrabrenja mladim katoličkim vjernicima, čestitao njima, njihovim kumama i kumovima, te roditeljima i pozvao ih da i dalje, nakon krizme redovito nazoče svetim misama, sačuvaju svoju vjeru i budu primjer drugima.

Nakon svete mise krizmanici i krizmanice su, po dobrom duvanjskom običaja, s kumovima i kumama, s roditeljima, obitelji, rodbinom i prijateljima otišli na  slavlje, feštu u nekih od njemačkih ugostiteljskih objekata.


Uz ove fotografije koje smo dobili iz Crkve svetog Mihovila s današnjeg svečanog misnog slavlja u Münchenu, čestitamo i mi svim krizmanicama i krizmanicima, njihovim obiteljima, kumovima i kumama, neka im je blagoslovljeno i sretno!

 

www.tomislavnews.com