TG Politika

ANTO PAŠALIĆ I JERKO MIOČ, vijećnici OV Tomislavgrad : Otvoreno pismo Načelniku općine Tomislavgrad

Poštovani gospodine Načelniče,
ovim putem izražavamo zadovoljstvo da dolazite iz realnog sektora i zbog toga držimo da imamo pravo očekivati od Vas da puno bolje razumijete probleme na području cijele općine i da možete imati kvalitetan pregled svih potreba građana koje predstavljate.
Mi vijećnici koji dolazimo iz Mjesne zajednice Šujica nismo zadovoljni iznosom planiranih sredstava koja u proračunu mislite izdvojiti za MZ Šujica, a isto tako Vam prenosimo nezadovoljstvo većine žitelja Šujice.
Dužni smo vas upoznati da u poduzećima koja posluju u Šujici ima preko 80 zaposlenih samo u realnom sektoru, a ukupni izvoz Šujičkih poduzeća na godišnjoj razini kreće se između 4 i 5 milijuna maraka.
Tome svakako treba pribrojiti i preko 40 zaposlenih u uslužnim djelatnostima i veći broj zaposlenih na farmama muznih krava.
Kada sve ovo sagledamo, potpuno je jasno da od nepunih 12 milijuna maraka, koliko iznosi proračun za ovu godinu, planiranih 40 tisuća maraka za MZ Šujica je zaista premalo. I neprihvatljivo je ako taj novac namjeravate utrošiti u Dom kulture, koji je definitivno rupa bez dna i predstavlja potpuno promašenu investiciju, koju forsiraju ne domaći Šujičani, nego Šujičani čije je stalno mjesto boravka Zagreb i druga mjesta koja su daleko od naše Šujice.
Navodimo primjer pilane Mali Galečić, poduzeća koje svojom upornošću i velikim entuzijazmom ne samo da održava proizvodnju nego je brana i razlog neiseljavanju.
Isto tako, pozitivno je i treba istaći da ova tvrtka zapošljava kompletnu radnu snagu iz naselja Galečića, ali istovremeno nas žalosti i porazna je činjenica da do lokalnog groblja u Galečiću nemamo nikakvog pristupnog puta. Tim više što je u II. svjetskom i Domovinskom ratu svoje živote za obranu ovih prostora i opstojnost hrvatskog naroda položilo više od 30 naših heroja, a posebno i nemjerljivo mjesto među njima
pripada našoj heroini Ljiljani Zrno.
Ovome svakako moramo dodati i podatak da u Velikom Galečiću ne postoji niti jedan četvorni metar asfaltiranog puta.
Kako smo mi Šujičani poslovično dobri domaćini, ovim putem Vas pozivamo da posjetite Šujicu i da se na licu mjesta uvjerite u sve naprijed navedeno, a mi, Šujički vijećnici smo Vam spremni biti domaćini.
Vijećnici OV Tomislavgrad:
Anto Pašalić i Jerko Mioč Medan

www.tomislavnews.com