BiH Politika

BH.izaslanstvo na proslavi povodom ulaska Hrvatske u EU

Osim tročlanog Predsjedništva u izaslanstvu će biti i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović boravit će u Zagrebu od 30. lipnja do 1. srpnja gdje će nazočiti centralnoj proslavi ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Osim tročlanog Predsjedništva u izaslanstvu će biti i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Programom proslave za 30. srpanj je predviđen dolazak šefova izaslanstava u 19.00 sati u Banske dvore (Trg sv. Marka), a zatim će u 20.00 sati biti upriličena zajednička fotografija uzvanika (Trg sv. Marka).

U 20.30 sati članovi Predsjedništva BiH će nazočiti i službenoj večeri za uzvanike (Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4), a u 23.00 sata počet će središnji dio svečanosti (Trg bana Jelačića).

Tijekom središnej svečanosti predviđeni govornici su: predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso, zamjenik predsjednika Vlade Republike Irske Eamon Gilmore, predsjednica Litve Dalia Grybauskaite, predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy, predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

U ponedjeljak, 1.srpnja, članovi Predsjedništva BiH nazočit će radnom doručku koji za sve predsjednike iz regije priređuje predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Teme radnog doručka bit će suradnja u regiji i nastavak procesa proširenja nakon ulaska Hrvatske u EU.

U 11.00 sati predsjednik Josipović dat će izjavu za medije u nazočnosti predsjednika iz regije, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

TN