HrvatskaTG ČestitkeTG Sport

BRAVO POPO: Div iz Tomislavgrada ispisao povijest HNL-a, srušio je rekord Davora Vugrinca!

Morali su Puljani primiti gol da bi se malo trgnuli, jedini udarac u okvir u prvom dijelu uputili su u 42. minuti kad je Čović atraktivnim bacanjem zaustavio slobodnjak Mlinara. Mogao je SB u 45. i povećati prednost nakon prodora i nezgodnog udarca Crnca, no spreman je bio Majkić.

Istra je bolje ušla u nastavak i tko zna kako bi sve završilo da je u 56. minuti sudac Jović odlučio biti stroži. Hujber je povukao polukontru, a Mudražija ga je u tom pokušaju zaustavio prekršajem. Imao je Slavenov strijelac već žuti karton, ostao je na njemu. Hujber je potom sam dobio žuti zbog starta kojim je ozlijedio Martinagu, a u 61. je Zoran Zekić odlučio sačuvati Mudražiju i umjesto njega ubaciti novog junaka Ivana Krstanovića.

Mogla je Istra izjednačiti, Marin je prvo u 65. pogodio vratnicu s 20 metara, a dvije minute kasnije na njegovo opasno ubacivanje malo je zakasnio Josipović. Priča je zaključena u 73. minuti kad je Krstanović zabio svoj 121. gol u HNL-u iskoristivši dodavanje Boseca u kontri. Davor Vugrinec, najbolji i do jučer najstariji strijelac u povijesti ovog natjecanja svoj je 146. pogodak zabio kad je imao 39 godina, 11 mjeseci i 18 dana. Div iz Tomislavgrada danas je poentirao s 40 godina, 2 mjeseca i 26 dana. Čestitamo!

U 90. minuti Duvnjak je sjajnim volejom nakon kornera pogodio mrežu Slavena, no Jović je nakon intervencije VAR-a odlučio poništiti pogodak zbog zaleđa, jer je jedan igrač Istre navodno iz njega smetao vrataru Čoviću. Još jedna odluka za analizu, neće u Puli opet biti sretni…pišu Sportske novosti.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

www.tomislavnews.com