vjera

ČESTITAMO: NA DRUGI dan trodnevnice u čast svetog Ivana, u Župi Roško Polje krizmano devetero krizmanica i krizmanika

Sinoć (četvrtak, 22. lipnja, 2023.) je u Župi Roško Polje, a na drugi dan trodnevnice u čast zaštitnika župe svetog Ivan Krstitelja u Rošku Polju biskup mostarsko-duvanjski mons.Petar Palić podijelio sakrament svete potvrde/krizme za pet krizmanica i četiri krizmanika.

U nazočnosti brojnih vjernika i koncelebraciju mjesnog župnika Fra Mladena Rozića, svečano misno slavlje predvodio je i propovijedao biskup Petar Palić koji je u nadahnutoj propovijedi, a potkrepljenu primjerima, pozvao slavljenike da slijede put Isusa Krista, te da poslije svetog sakramenta još češće i srčanije mole i okupljaju na svetim misama, na zajedničkim molitvama.

Čestitao je krizmanicama i krizmanicima, kumovima i roditeljima i cijeloj župi.

Svečano misno slavlje uveličao je Župni zbor.

Župnik Župe Roško Polje fra Mladen Rozić, zahvalio je vjernicima, čestitao krizmanicama i krizmanicima, njihovim kumovima i obitelji, župnom zboru, te svima koji su doprinijeli ovom slavlju, a posebno Ocu biskupu.

Večeras (petak,23.lipnja 2023.)  misu Uočnica  u19,00 sati predvodit će fra Jozo Radoš Đoka, a poslije mise bit će procesija s kipom sv. Ivana i paljenje krijesa (svitnjaka) na groblju sv. Ivana.
Sutra (subota, 24.lipnja 2023.) na svetkovinu svetog Ivana Krstitelja Svečano misno slavlje  u 11,00 sati,  predvodit će  fra Bože Milić, duvanjski gvardijan.
Čeka se večer za paljenje svitnjaka u Rošku Polju u čast svetog Ivana Krstitelja

www.tomislavnews.com