TG Kultura/Zabava

ČESTITAMO: PRIČE ZA DJECU “Moj tata superheroj”, nova je, tek objavljena knjiga duvanjske književnice Ivane Ćurić

Nakon dvije knjige priča, humoreski za odrasle “Iz dnevnika jedne mlade”(1. i 2.) i dva romana za djecu “Foliranti” i “Sedmorica znatiželjnih”, iz tiska je izašla nova knjiga duvanjske književnice Ivane Ćurić.

Knjiga je pod naslovom “Moj tata superheroj” a sadrži 50 priča za djecu, koje je Ćurićka objavljivala u MAK-u i Cvitku. Nakladnik knjige je Đakovački književni krug Đakovo,, korekturu je uradila Marija Papić, a ilustrirala Lana Ćurić.


“Izazov stvaranja literarnih sadržaja kako za odrasle, tako i za djecu prihvatila je Ivana Ćurić, spisateljica koja nakon dvije zbirke briljantnih humoreski i dva romana za djecu objavljuje i knjigu kratkih priča. Riječ je o zgodama i nezgodama mališana osnovnoškolskoga uzrasta. Pozornica većine priča školska je učionica u kojoj se odvijaju živopisni događaji, mjesto u kojem klinci uče školske, ali i životne lekcije, a u isto vrijeme doživljavaju nezaboravne zabavne trenutke. Dinamika odrastanja jednako je vibrantna i u obiteljskom okruženju, zajednici u kojoj susrećemo sve motive zdravoga odgoja, kako kritičko i autoritativno raspoloženje roditelja, tako i njihovo bezrezervno strpljenje, otvorenost u dijalogu te bezuvjetnu ljubav i podršku”, napisao je, među inim, u Pogovoru knjige prof. Krešimir Tabak, a recenzent prof. Mirko Ćurić o knjizi priča za djecu “Moj tata superheroj” je napisao:

“Svijet nove knjige Ivane Ćurić je svijet u kojem još uvijek postoji ne samo roditeljska, nego i ljubav djedova i baka. Ta ljubav tako toplo grije u danima odrastanja i čini svako mjesto na svijetu lijepim i ugodnim za život, ma kako malo i siromašno bilo. Dio ovih priča već je našao put do malih čitatelja i čitateljica u časopisima za djecu „Mak“ (Zagreb) i „Cvitak“ (Grude). To neće umanjiti radost čitanja za svu djecu koja vole knjige, kao ni za one odrasle koji nikada nisu izgubili onu čudesnu nit koja ih povezuje s plemenitim i prekrasnim svijetom djetinjstva”.


Autorici knjige “Moj tata superheroj”, Ivani Ćurić čestitamo i vjerujemo kako će i ova njezina knjiga doprijeti do brojnih čitatelja, ali i do srca mnoge djece koja će uz priče Ivane Ćurić zavoljeti knjigu i čitanje!

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić