TG Čestitke

ČESTITKA: BZK “Preporod” Tomislavgrad upućuje muslimanima i muslimankama s područja HBŽ-e najiskrenije čestitke za Kurban bajram!

Povodom nastupajućeg najvećeg i najradosnijeg blagdana, Kurban ili Hadži  bajrama ( srijeda 28.06.2023. godine), svima muslimanima i muslimankama sa područja HBŽ-e, šire i regije, članovi izvršnog odbora, poštovaoci pisani riječi, kulturni poslenici ovog Društva upućuju najiskrenije čestitke sa željom da ga provedu sa svojim najbližima, najdražima i susjedima u zdravlju, miru, sreći i blagostanju s puno duhovne radosti.

U srijedu, 28.06.2023. god. je prvi dan Kurban bajrama kada vjernici islamske vjeroispovijesti širom svijeta kod kuće prinose žrtvu-kurban, kako bi se oslobodili od mržnje, oholosti, sebičnosti i nasilnosti.

    Draga braćo, sestre i susjedi,

u velikim danima Kurban bajrama  pozivamo vas da žrtvujemo pohlepu, laž, zavist, sumnju, klevetu, sebičnost, kako bi se približili jedni drugima u zajedništvu vjere i ljubavi. Neka nam ovaj blagdan vrati vjeru i nadu, u bolji i sretniji život u međusobno povjerenje i praštanje. Zato, Bogu Svemogućem treba se približiti i svojim roditeljima -ocu i majci, svome sinu i kćerci, i svom bratu i sestri, i svojoj rodbini i prijateljima, i svom domu i svom susjedu, i domovini svojoj treba blizu biti i na njezinom miru i sigurnosti bdjeti. A od poroka mržnje i zavisti, i od svađe i nesloge, i od laži i klevete i od zla alkohola i droge, i od krivog puta treba se udaljiti !

Svima vama želimo sretan Bajram, a posebnu čestitku upućujemo prognanim, siromašnim, bolesnim i nemoćnim sa dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći!

Od srca vam čestitamo ovaj blagdan s riječima: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

IO “PREPOROD” TOMISLAVGRAD