TG Čestitke

ČESTITKE POVODOM početka Ramazana, najvažnijeg mjeseca u muslimana

copyright@tomislavnews.com

Danas je prvi dan Ramazana, najvažnijeg mjeseca u muslimana, mjeseca posta, molitve i dobrih djela.

Svim muslimankama i muslimanima, posebice iz duvanjskog kraja bilo gdje da su,  čestitamo  početak Ramazana, sa željom da vaša molitva i žrtva tijekom Ramazana bude nagrađena Božjom milosti, te pridonese višem i boljem razumijevanju, poštivanju, međususjedskim odnosima, mirom i svakim dobrom među ljudima!

Tomislavnews.com

Objavljujemo čestitke povodom Ramazana od Općinskog društva “Preporod” Tomislavgrad i  OS SBiH Tomislavgrad.

Općinsko društvo “Preporod” Tomislavgrad

Povodom nastupajućeg Ramazana članovi ovoga društva i kulturni poslenici, svim građanima islamske vjeroispovijesti s područja HBŽ upućuju iskrene čestitke.

Draga braćo i sestre, Ramazan je najbolji kućni liječnik koji nam dolazi u kuću liječiti dušu postom, da nam probudi dušu sehurom, obraduje iftarom, omekša zekatom, očisti dušu od zlobe i pakosti, izliječi od pohlepe i oholosti, opere od grijeha i pokvarenosti.

Dok budete postili nemojte zaboraviti slabe i nemoćne, svoje susjede, jer je glavni smisao posta probuditi suosjećanje prema onima koji su gladni, koji trebaju našu ljubav i pažnju.

A uvjerenjem da će nam mjesec Ramazan donijeti Allahovu mislost i oprost, od srca svim muslimanima i muslimankama želimo zdravije, sretnije i berićetnije mubarek dane Ramazana!

RAMAZAN ŠERIF MUBARAK OLSUN!

IO OPĆINSKOG DRUŠTVA “PREPOROD” TOMISLAVGRAD

OS SBiH Tomislavgrad:

Poseban mjesec u kojem se poziva na očuvanje prirodnih i ljudskih vrijednosti , posebno plemenitosti između vjernika , komšija , prijatelja i svih ljudi dobre volje, je mjesec Ramazan.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu upućuje ramazansku čestitku svim muslimanima Tomislavgrada , BiH i dijaspore sa željom da post provedu u blagostanju i miru.

Član Predsjedništva SBiH Halil Hadžić i OS SBiH Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/Promo