Bosna i HercegovinaTG Čestitke

DAN je državnosti B i H, svima koji slave čestitamo, a B i H sretno u nadi da će biti bolje!

Bosna i Hercegovina danas, 25. studenoga, obilježava Dan državnosti, a kao i prethodnih godina, ovaj dan ne slavi se u cijeloj  B i H, jer po tradiciji  u zemlji B i H, svatko uzima i radi ono što se njemu sviđa, a da  nitko ne vodi računa o drugima, a o zakonima da i ne govorimo!
Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. studenog. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih.
Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a počelo je u Mrkonjić-Gradu 25. studenog 1943. godine u 19 sati. Završeno je iste noći, 26. studenog, u 4 sata ujutro.

Ovoj osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 247 delegata iz svih krajeva BiH, od kojih 173 s pravom glasa. Na prvom zasjedanju, ZAVNOBiH je formalno konstituirano kao predstavništvo Narodno-oslobodilačkog pokreta (NOP) Bosne i Hercegovine, ali je u stvarnosti i praksi djelovao kao njezin najviši organ vlasti.

Odbornici su usvojili Rezoluciju ZAVNOBiH-a i Proglas narodima BiH u kojima se ističe da ubuduće BiH i njene narode u zemlji i inozemstvu, mogu zastupati i predstavljati samo ZAVNOBiH i AVNOJ.

Ovim aktima istovremeno je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata, piše tako u wikipediji.

Eto tako je pisalo u aktima o utemeljenju zemlje B i H, a nigdje se ne spominje državnost ni država B i H, pa jest u tom smislu ovaj Dan državnosti B i H upitan, a da ne spominjemo sve što se nakon toga događalo ovoj zemlji i što se sve događa, a malo je toga lijepoga, zahvaljujući ponajprije njezinim političarima, nesposobnim u svakom pogledu.

No, bit će bolje, pa svima koji slave neka je sretan Dan državnosti B i H i vjerujemo da će biti bolje, mora biti!

www.tomislavnews.com