TG Čestitke

FOTO: DAN nacionalne sigurnosti cestovnog prometa čestitali smo duvanjskim taksistima-humanitarcima!

copyright@tomislavnews.com

Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa koji se ove godine po prvi put obilježava diljem Hrvatske pod sloganom “Kad sigurno voziš sigurno i stigneš”.

Podudarili se tako da  da baš na ovaj Dan susretnemo na autobusnom kolodvoru u Tomislavgradu, na taxi-parkiralištu dvojicu poznatih duvanjskih taksista: rođenog Duvnjaka  Miju Vujevića – Ćelu iz Omolja   i , ako se držimo one : “Odakle si, odakle ti je i žena!”, onda je i zet Krunu Čutura iz Tomislavgrada, a rodom je iz Rastovače, Posušje.

Na kolodvoru su upijali tople sunčane zrake i skupljali energiju za hladne zimske dane, podne je pa nije gužva od mušterija, a srijedom inače za duvanjske taksiste nema mnogo posla, ali oni se ne žale, kažu dobro je kakve su okolnosti.

A okolnosti su ove godine takve, i sada i od prije pola godine da ljudi sve manje putuju zbog COVID-19, ali zato se često traži prijevoz do bolnica, ili iz bolnica.

Zato je naš portal za vrijeme epidemije/pandemije često pisao o ovoj dvojici taksista humanitaraca. Naime, oni su besplatno dostavljali lijekove i druge namirnice starim i nemoćnim, čine to i sada, besplatno ih prevozili do grada, do bolnice, posjećivali stare i bolesne, posjećivali obitelji Roma u Paklinama i dovozili im pomoć, sudjelovali u mnogim humanitarnim akacijama.

O njihovoj humanosti više puta smo pisali, pa sada samo podsjećamo na to, a danas smo čestitali ovoj dvojici duvanjskih taksista humanitaraca Nacionalni dan sigurnosti u cestovnom prometu, želeći i njima, i svim našim čitateljicama i čitateljima vozačima, da se drže slogana obilježavanja ovoga Dana: “Kad sigurno voziš, sigurno i stigneš!”

www.tomislavnews.com