TG Vijesti

FOTO-DAN POLICIJE: Položeni vijenci za poginule i umrle pripadnike MUP-a

Svim pripadnicima MUP-a HBŽ čestitamo Dan policije!  NOVO: Izvješće o proslavi Dana policije u Livnu.

Svetkovina je sv. Mihovila Arkanđela, zaštitnika duvanjske župe, a ujedno i zaštitnika policajaca, koji danas proslavljaju svoj Dan. Tom prigodom, kod tomislavgradskoga spomen-obilježja, općinski načelnik Ivan Vukadin i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ jutros su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i umrle policajce i hrvatske branitelje iz Domovinskoga rata.

{gallery}policija-dan{/gallery} 

Središnja proslava Dana policije potom se nastavila u Livnu, služenjem svete mise u crkvi na Gorici i svečanom sjednicom u Narodnom sveučilištu, gdje su ministar unutarnjih poslova HBŽ i ravnatelj policije uručili priznanja najboljim pripadnicima MUP-a za izvršavanje svojih zadaća u proteklih godinu dana.

 

Svim pripadnicima MUP-a HBŽ čestitamo Dan policije, čestitka je iz Općine Tomislavgrad.

************************************************

Svečana sjednica u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu

Svečanim programom Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije  danas je obilježilo Dan policije i blagdan zaštitnika – sv. Mihovila, kojem su nazočili predsjednik Vlade Branko Ivković i ministri u Vladi.

 

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim braniteljima, nakon čega je služena Sveta misa u crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici, te je upriličen posjet Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno.

 

Na održanoj Svečanoj sjednici u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu ministar Unutarnjih poslova Mario Lovrić i policijski komesar Branko Đapić dodijelili su godišnja priznanja djelatnicima ministarstva i policijskim službenicima, te su uručena i rješenja o prijemu u radni odnos za 18 policijskih službenika- kadeta, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com /Foto: Ivica Šarac