Svijet Politika

Đapić je izbačen iz HSP-a jer ne želimo biti njegov talac

To su totalne bedastoće i podmetanja. Informacija da sam izbačen iz stranke nevjerojatna je jednako kao da su rekli kako sam odletio na Mjesec, kaže Đapić

Predsjednik HSP-a Danijel Srb potvrdio je informaciju da je na prije nekoliko sati održanom izvanrednom sastanku Glavnog stana stranke HSP u Sisku iz stranke izbačen Anto Đapić. Srb je istaknuo kako je to bila jednoglasna odluka čelništva stranke, ali i časnog suda stranke, nakon što su ustanovili da Đapić ponovo želi stranku povinuti svojim interesima. 

– Stranka ne želi biti talac čovjeka koji ju je već jednom iskoristio za svoje interes. Đapić je zbog sličnih stavova i maknut s mjesta predsjednika stranke i postavljen za počasnog predsjednika, a kao takav ne može donositi odluke u ime cijele stranke – kazao je Srb dodajući kako je motiv za izbacivanjem Đapića bio i njegov intervju u dnevnim novinama gdje je najavio svoj povratak u aktivnu politiku i to kao kandidat za gradonačelnika Osijeka. U stranci smatraju kako je upravo zbog tih težnji da bude gradonačelnik Osijeka Đapić i doveo cijelu stranku na političku marginu. 

Đapića o izbacivanju iz stranke nisu obavijestili ni sat vremena nakon što je sastanak završio. 

“To su bedastoće”

Đapić, koji je bio dugogodišnji predsjednik te stranke i počasni predsjednik, to oštro demantira. 

– To su totalne bedastoće i politička podmetanja. Upravo sjedim s još četiri člana Glavnog stana na kavi u Osijeku. Informacija da sam izbačen iz stranke nevjerojatna je jednako kao da su rekli kako sam odletio na Mjesec – rekao je Đapić. 

Đapić je podsjetimo nedavno najavio povratak u politiku. Đapić je svojevremeno bio i gradonačelnik Osijeka, a na konferenciji za novinare prošli tjedan je rekao kako ozbiljno razmatra ponovnu kandidaturu za tu funkciju. 

– U ovom trenutku mogu reći da sam 90 posto spreman izići na izbore, ali uskoro ćemo imati zbor podružnice, na kojem ćemo donijeti konačnu odluku.  Moje je aktiviranje u stranci, držim, u interesu HSP-a. Šteta je da budem po strani u stranačkom životu, velika šteta. I tu sam učinio veliku grešku – rekao je tada Đapić. 

24sata