TG Vijesti

DOBRO VAM JUTRO IZ SUNČANOG I VEDROG TOMISLAVGRADA, S POGLEDOM NA LJEPOTANE S KRUGA!

Temperatura je 17 stupnjeva C, ugodno je subotnje jutro, ko stvoreno za šetnju, za odlazak u prirodu: polje, šumu, na jezero, do Kruga gledati ove plemenite životinje u igri. Oni ne čekaju da im netko šapće nježne riječi, oni to čine jedni drugima, jer…

 

I konji svoja okupljanja, svoje fešte i derneke imaju. Najčešće na prometnici ili uz prometnicu Šujica-Livno, jer vole da ih ljudi gledaju iz vozila, da ih snimaju, malo se inate i ometaju promet, a na kraju ipak popuste.

Ugodan vam dan i provedite ga najbolje, najljepše što možete, u dobrom društvu svakako, mjesto je manje važno.

Uz, po običaju, prigodne mudrosnice konja o njima samima:

1. Izgled vara. Ja sam malo dijete u velikom tijelu.
 
2. Iako je tri puta kraći od tvog, moj život je ipak dug. Zato razmisli, prije nego me uzmeš sebi, jer svaka tvoja gruba riječ meni nanosi bol.

 3. Brini se o meni i kad ostarim. I ti ćeš jednom biti star. Iako te moja leđa neće više moći nositi, moje će srce uvijek biti otvoreno za tebe.

4. Pohvali me, kad to zaslužim. Kako god se ponašaš prema meni, ja ne zaboravljam.

5. Prije nego me udariš, razmisli, da bih te mogao jako ugristi, udariti, ili nekako drukčije napasti, ali to nikad ne učinim.

6. Ne mogu govoriti, ali znam dobro slušati. Zato, molim te, pričaj nekad sa mnom. Iako ne razumijem tvoje riječi, znam tvoj glas, i neka on ponekad bude namijenjen samo meni.

7. Ne ljuti se na mene. Ti imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju zabavu, a ja imam samo tebe.

8. Prije nego me optužiš da sam lijen, razmisli, možda sam umoran, bolestan ili ozlijeđen.

9. Daj mi dovoljno vremena da naučim sve što želiš od mene.

10. Budi sa mnom do kraja. Ne izgovaraj se da ne stigneš. Tebe najviše volim, zato želim da se ti od mene zadnji oprostiš

www.tomislavnews.com/mudremisli.net/