TG Vijesti

DOBRO vam oblačno, hladno i maglovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 1 stupanj C, puše slab vjetar, a dobrano je zahladilo, nebo je prekriveno sivim i teškim oblacima, maglovito je,  ima mraza, a sipi i nekakva susnježica, sunce još spava, čini se kako stiže zima prava.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, za razliku od jučerašnjeg  hladan i oblačan, preko noći se promijenilo vrijeme, a život, znate vi svi dobro, može se promijeniti u minut, samo daj Bože da se mijenja na bolje, ali to nabolje traje dulje, ali…

Ako ste se jutros probudili dobro naspavani i možete sami sebi skuhati kavu, a još bolje ako možete i svima koji su uz vas, budite sretni i Bogu zahvalni da vam daruje još jedan dan, dar je to koji se ne može uzvratiti, ali se može u dobra djela iskoristiti i za sebe i za sve oko sebe. Vjerujemo da ste puni sinergije početkom godine, da polako bilježite na kalendaru radne dane i blagdane, ali za zdravog čovjeka je svaki dan radni, to što se mnogima ne upisuje u radni staž ne znači da ne radi, da nije radio. Tu je svijet, tu je društvo nepravedno nekada i prema najvrjednijim svojim članovima, recimo ženi koja odgaja, odgoji po troje četvero djece, nekada i više, radni staž se ne piše i u knjigama se vodi kao domaćica, nezaposlena osoba, nema plaće, niti pravo na mirovinu kada više ne mogne raditi, a cijeli život je odradila i mnoge sate prekovremeno, ali društvo je nepravedno, a moćnici se i ne trude učiniti ga pravednim.

Mnogima je živjeti u tako nepravednom svijetu, ali ne treba se predavati malodušju, sve što radite ima netko tko vam bilježi sate rada i truda, marljivo zapisuje prekovremene i jednoga dana sve to bogato nagradi. Samo treba biti hrabar i strpljiv,  suočiti se sa svim izazovima, raditi s ljubavlju najbolje što umijete, biti empatičan prema drugima, s osmijehom na usnama uljepšati svaki dan, a vedrinom osunčati svaki oblačan!

www.tomislavnews.com