TG Vijesti

DOBRO vam oblačno i kišno nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 8 stupnjeva C,  tiho je, nebo nad duvanjskim krajem prekrili su sivi oblaci, kiša je probila zoru i ne prestaje, a sunce još spava iza sivih oblaka.

Ugodna vam i blagoslovljena sveta nedjelja, dan molitve i odmora, dan kada bi se obitelj trebala okupiti oko stola, oko nedjeljnog ručka, iako nas je, nažalost, sve manje  na obiteljskom ručku. Odlazimo kao ptice selice u jesen u toplije, bolje i ljepše krajeve, ali za razliku od ptica koje se na proljeće vraćaju u stara gnijezda, ljudi se sve rjeđe vraćaju u rodni kraj, u rodnu kući i usvojili su onu novu “Dom ti je tamo gdje ti je obitelj, gdje ti je bolje”, a tko god je otišao i odlazi zna srce njegovo kako je napustiti dom. Odlaze godinama u jatima, a vraćaju se pojedinačno i sve ih (nas) je manje.

Ali dok je čovjek živ i zdrav ne treba se žaliti, kukati, nego Bogu zahvaliti na još jednom danu u kojemu ćemo nastojati biti sa svojom obitelji bez obzira gdje bili, a s onim dragim osobama koje su daleko telefonski se čuti, za zdravlje upitati.

A s ljubavlju u srcu, mirom u duši, osmijehom na usnama i pozitivnim mislima neka vam bude ispunjen i ovaj sveti dan!

www.tomislavnews.com