TG Vijesti

DOBRO vam oblačno i kišovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 4 stupnja C, tiho je, nebo iznad duvanjskog kraja prekriveno je sivim, tmurnim oblacima, kiša pada, a sunce još spava.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, oblačan i kišan, ali tih i nekako mlak za ovo doba godine, kada duvanjski kraj i okolica očekuju snijeg i jak vjetar, buru, pa pušaniju, ali ništa od toga, a takve prave zime nema već više godina, a zima bez snijega nije prava, nije zima. Ali, da se zalijećemo, ima još vremena, pa kalendarski zima još nije ni došla. Kažu da je topla zima majka siromaha, što će reći da će malo potrošiti drva za ogrjev. Unatoč razmjerno toplom vremenu do sada, drva ili drugi ogrjev se troše, naložite ujutro da se ugrije kuća, pa onda ne bi rada da se “ispusti” vatra, tko će je ponovno podlagati i tako, loži se po cijeli dan, ali sigurno manje nego kad je hladno i kad vjetar, pušanije “sve odnese” kroz dimnjak.

Vjerujemo da u toploj prostoriji pijete ili ste već popili prvu jutarnju kavu, dobro ste se naspavali i lijepo sanjali i sada oboružani novom radnom energijom ne znate što prije početi raditi, jer tko hoće raditi uvijek nađe posla, a druga je priča isplati li se?! Kada bi čovjek gledao što se sve neisplati, malo bi toga počeo i raditi. Isplati se samim tim što ste zdravi i možete raditi, a kažu “dok je pleća bit će poduzeća”, pa zahvalite dragom Bogu na zdravlju, a radost i zadovoljstvo nađite u poslu, a da je pravde kao što nije  poslodavac   ili onaj tko vam daje plaću za rad trebao bi vama zahvaljivati, ali – tko će dati pravdu na ovome svijetu!

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, empatijom za druge, pozitivnim mislima, s osmijehom na usnama širite radost na sve strane u ove predblagdanske dane!

www.tomislavnews.com