TG Vijesti

DOBRO vam oblačno i kišovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 6 stupnjeva C, tiho je, a nebo nad duvanjskim krajem prekriveno je sivim oblacima, kiša ne prestaje padati, a ni sunce se još ne budi.

Ugodan vam i blagoslovljen novi dan na početku radnog tjedna, zadnjega u veljači, koja ove godine ima 29 dana, prestupna je godine. Vjerujemo da ste se dobro naspavali i lijepo sanjali, pijete prvu jutarnju kavu, a vrijeme je nekako pospano pa, ako vam je moguće, još malo budni sanjarite, a onda prionite na posao, na izvršavanje obveza, radnih ili paradnih, dan će jednako proći, zato je bolje biti dobre volje što god radili tijekom ovoga dana.

Gledamo ovu fotografiju uz naslov pristiglu nam s drage Ljubuše, volimo idilične prizore, pastirske posebice, pa nam pade na pamet ona davna narodna mudrosnica: “Umiljato janje dvije majke sisa”, a sukladno toj uzrečici roditelji su davno djecu odgajali, htijući im reći da budu ljubazni prema svima, da ne budu drski, otresiti, bezobrazni. Ako bismo bili ironični rekli bismo da i danas takav odgoj dobro prolazi, ali malo izmijenjen, umjesto umiljat sada prolazi ulizivanje, dakle, ako se nekome moćnome  ulizuješ, ako mu laskaš, povlađuješ, lažno mu se diviš, pljeskaš mu i kada si svjestan da priča gluposti…dobro prolaziš, očekuj nagradu! Ako ti savjest i nije čista, nema veze, nitko ju ne vidi, što je nečista savjest prema mekanoj fotelji, većoj funkciji, primanjima, privilegijama…Ove ponekada zađemo, i bez želje i loše namjere, na područje gadljive politike.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, čistom savješću i pozitivnim mislima krenite hrabro u susret i ovom danu-velikom Božjem daru i širite radost i dobre vibracije!

www.tomislavnews.com