TG Vijesti

DOBRO vam razmjerno oblačno i prohladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 2 stupnja C, puše lagani vjetar, nebo nad duvanjskim krajem prekriveno je sivim i bijelim oblacima, ima malo i vedrine, sunce se nazire, ali nikako da sine po polju Duvanjskom.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, oblačan i malo pohladan,  ali topliji od jučerašnjeg  kada je i snijeg propadavao i bilo pušanije. Za katoličke vjernike dan je ovo uoči Svetog trodnevlja, velikih dana prije radosnog blagdana Uskrsa. Mnogi naši dragi pomalo pristižu iz tuđine proslaviti Uskrs u zavičaju, pa im treba zaželjeti sretan dolazak i lijepu dobrodošlicu. Domaćice su, po običaju, sada najviše zauzete, sve treba počistiti, provjetriti, bez obzira trebalo to ili ne, treba svaki dan do trgovine jer ne dao Bog da nešto fali na svečanom stolu za kojim se okupi obitelj. Naravno, kasno shvatite kako je briga za to nepotrebna, nebitna, ali navika je muka, koje se teško rješavamo.

Zato, drage žene, drage domaćice, posebice vi u godinama, usporite, što stignete stignete, vjerujte da će mnogi više pamtiti vaš osmijeh i sjaj u očima kada ih dočekujete, nego okus kolače, mnogi neće ni primijetiti da zavjese niste oprali, ali će osjetiti ako ste mrzovoljni, malodušni, nezadovoljni, nemate vremena sjesti i popričati s članovima obitelji, sa susjedima, s dragim gostima.

Važno je da vam je srce ispunjeno ljubavlju, duša čista, osmijeh stalno na usnama, ljubaznost se podrazumijeva, a vedrinom blistate, ostalo nije spomena vrijedno!

www.tomislavnews.com