TG Vijesti

DOBRO vam razmjerno vedro blagdansko jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 15 stupnjeva C, tiho je, nema vjetra, nebo nad duvanjskim krajem uglavnom je vedro, plavo, ima poneki i paučinasti bijeli oblak, a sunce je jutros uranilo i Duvanjsko polje obasjalo.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, veliki kršćanski blagdan, Velika Gospa-Gospojina, pa vjerujemo kako ste se dobro naspavali, lijepo sanjali, jutros poranili kavu skuhati i popiti s članovima obitelji, rodbinom, prijateljima… pristiglim sa svih strana svijeta. I dobro je da se sjećaju obitelji, rodnoga kraja, da ga posjećuju prigodno, najčešće o blagdanima kada duvanjski kraj, ali i slična iseljenička mjesta naglo povećaju broj žitelja, unesu živost na ulice, na igrališta, u ugostiteljske objekte, u trgovine, sve su to naši dragi “turisti”, ne plaćaju boravišnu taksu ni smještaj, ali se itekako osjeti u svakom proračunu njihov dolazak, na čemu im treba biti zahvalan.
I danas će mnoge Duvanjke i Duvnjaci hodočastiti Majci Božjoj u Seonicu ili Prisoje, a mnogi su se već uputili i u malo dalji Sinj, pa preporučujemo oprez u vožnji vozačima, ali i hodočasnicima koji se danas nađu na prometnicama.
S ljubavlju u srcu, mirom u duši i molitvom na usnama, neka vam i današnji dan prođe u radosti i veselju, blagdanskom raspoloženju!

www.tomislavnews.com