TG Vijesti

DOBRO vam razmjerno vedro i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 2 stupnja C, puše povjetarac, mraz je prekrio zemlju, a nebo je vedro, ima molo bjeličastih oblaci kroz koje se naziru sunčane zrake iznad dragoga Vrana.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, predzadnji ove jeseni, jer već sutra uvečer stiže nam zima, a vrijeme je baš ugodno, zimsko, hladno,  iako snijega nema, ali ima vedrine i mraza. Vjerujemo da je vama noćas bilo lijepo spavati pod toplim pokrivačem, dobro ste se naspavali i jutros dobro raspoloženi kuhate prvu kavu i pjevušite dragu pjesmu. Dobro je biti raspoložen od ranog jutra pa to zadržati cijeli dan u kojemu ćete nastojati raditi samo dobra djela, poviriti malo kod susjeda ako su sami, upitati treba li im što, ili, naprosto, vidjeti jesu li živi i zdravi (jer su sami i  stari!). Time ste već ispunili milosrđem današnji dan.

Pred nama su veliki kršćanski blagdani, pa je gužva u prodajnim centrima, kupuje se i što treba i što, možda, može zatrebati, pa zatrpavate ormare i hladnjake nepotrebnim stvarima, koje će možda izići iz mode , a da ih niste ni koristili, ili će namirnicama isteći rok trajanja. Zato se sjetite jedne poštapalice koja je svima potrebna u ovome potrošačkom društvu: “Bože daj mi razuma da u šarenilu prodajnog centra, trgovine, kupim samo ono što mi treba, što sam kao podsjetnik na papir napisala/o kad sam u trgovinu krenula/o!” I ništa više!

Važno je imati srce puno ljubavi, dušu ispunjenu mirom, dobre namjere ma što radili i dan će i vama i svima oko vas biti ispunjen radošću!

www.tomislavnews.com