TG Vijesti

DOBRO vam razmjerno vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 11 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem pretežito je vedro, ima oblaka na istoku, kroz koje se probijaju zrake sunca kako bi obasjale Duvanjsko polje.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan,  za kršćane Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih, a što je   izraz  kršćanske nade i vjere u zagrobni život. Dan je to kada se živi sjećaju svojih mrtvih, odlaze na njihove grobove, mole za njihove duše i pale svijeće. U većini zemalja Svi sveti su neradni dan pa je veliki broj vjernika posljednja počivališta obišla  jučer.

Znamo da ste još pod snažnim emocijama jučerašnjeg dan, sjećanja na svoje pokojnike nakon posjeta njihovim posljednjim počivalištima, ali je dobro da se svojih preminulih sjetimo svakoga dana ne čekajući Dušni dan i da se molimo za njihove duše vjerujući u ponovni susret u vječnosti.

Vjerujemo da ste nekako rasterećeni nakon buđenja lijepih uspomena na život proživljen s onima kojih više nema, istina je da se od uspomena ne živi, ali se živi od lijepih sjećanja, od ljubavi koja prema našim voljenima nikada ne umire, od mira u duši dok molimo za njih, od osmijeha koji nam zatitra na usnama od pomisli kako smrt nije kraj nego nagovještaj susreta s našim dragima na nekom ljepšem mjestu.

www.tomislavnews.com