TG Vijesti

DOBRO vam razmjerno vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 15 stupnjeva C, nama vjetra, nebo nad duvanjskim krajem je pretežito je vedro, sunce je uranilo i svojim zrakama rastjeruje malo oblaka na istoku.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, vedar i razmjerno topao pri kraju ljeta. Vjerujemo da ste se dobro naspavali, lijepo sanjali, kavu popili i već ste na radno mjesto stigli, pa još jednu kavu, nije od viška, jutro je sanjivo pa treba malo više vremena za razbuđivanje i početak posla, odrađivanje onoga što ste planirali, pa počnite polako.

Danas je Međunarodni dan mira, pa Bože daj ljudima mira, prosvijetli im pamet da više ne ratuju, da se ne ubijaju međusobno, da ne stradavaju nevini, da se ne čuje plač majki i djece. Povijest kaže da se ratovalo od kada svijet postoji, zašto i čemu, teško je razumjeti ako je tako i tako  ljudski vijek ograničen, nitko nema dva života, nego jedan jedini, a koji zli ljudi, igrajući ulogu Boga, nasilno prekidaju drugima, misleći kako su oni vječni. Jadnici! Boriti se oružjem, ubijanjem, ratom  za mir, mržnjom za ljubav  mogu samo drznici, silnici, kojima su ovladali zli duhovi, oni koji otimaju tuđe, kradu, zavađaju, njihovo će ostati pusto, sve što je oteto na kraju bude prokleto, a duša silnicima ostaje pusta.

Zato, molimo te dragi Bože učini da zavlada mir i ljubav na cijelome svijetu, na Međunarodni dan  mira ispunite srca ljubavlju, dušu mirom, ne pomišljajte osvajati, otimati tuđe, nema u tome sreće, ako niste zadovoljni onim što imate za solidan život, nećete biti zadovoljni ni onim što bi htjeli imati otimačinom, pljačkom, čineći loša djela.

S osmijehom na usnama, empatijom i pozitivnim mislima širite mir, radost i ljubav svuda oko sebe, što ih više širite, dijelite oni se množe i ne može ih nestati!

www.tomislavnews.com