TG Vijesti

DOBRO vam razmjerno vedro, vjetrovito i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 7 stupnjeva C, puše bura, ali malo slabiju od jučerašnje, nebo nad duvanjskim krajem je na sjeveru vedro, dok na istoku ima bijelih oblaka po nebeskoj modrini, sunce je uranilo iza dragih planina i svoje oštre zrake baca po studenom polju Duvanjskom.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji hladni i vjetroviti dan, na tlu je još mnogo zaleđenog snijega i leda, pa uz hladnu buru dodatni je to razlog hladnoće, a i dobar razlog da ostanete u toplom domu ako ne morate na posao, u školu… Ne treba vam biti teško ići na posao ili u školu, jer to znači da ste, hvala Bogu, zdravi, mladi, za posao orni.

Za one koji ostaju u kući i još uvijek polako ispijaju prvu jutarnju kavu razmišljajući od čega početi u kući raditi. Naš savjet je ni od čega, ako ste naložili vatru, ako vam je toplo i znate što ćete ručku, nigdje ne žurite, nije vrijeme čišćenja i ni pospremanja kuće, pranja, peglanja, bit će toplijih i za to pogodnijih dana. Ako imate djece ili unučadi doma posvetite se njima, vratite se u djetinjstvo i uživajte u igri i zabavi. A ako su svi odrasli tada gledajte malo televiziju, omiljenu seriju, povirite što ima na portalu, možda je vrijeme dovršiti čitanje dobre knjige, a možda telefonski porazgovarati s rodbinom, prijateljima, upitati ih za zdravlje, malo propitati što ima kod njih, a što kod vas, zdravo je razmijeniti mišljenja o vremenu, nekom aktualnom problemu, tek toliko da ste u vezi s aktualnim zbivanjima u selu, gradu, zemlji, pa i svijetu, jer nikada niste stari za biti informirani. Ali sve s mjerom, ništa previše, ne treba se opterećivati onim što ne možete ni riješiti niti savjetima pomoći.

Zato, ako ste u mogućnosti imajte empatiju za druge, bližnje, susjede, pomozite im koliko možete, a sve to s ljubavlju u srcu i osmijehom na usnama, ne očekujući uzdarje, jer ono je u vašem zadovoljstvu i radosti što ste drugima pomogli, bili pri ruci!

www.tomislavnews.com