TG Vijesti

DOBRO vam sunčano i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 20 stupnjeva C, puše povjetarac i razgoni sparinu, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, a sunce je uranilo i svoje tople zrake na Duvanjsko polje uperilo.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, sutra je Ilindan, dakle doba kada je vrućina očekivana, pa u duvanjskom puku postoji izreka za vrijeme oko Ilindana: “Ili zori ili gori!” misleći na žitarice i drugu ljetinu, na voće i povrće, jer je vrijeme zrenja.

Ako pijete prvu jutarnju kavu u dragom društvu budite raspoloženi, ne izvlačite u rano jutro neke teške, nevesele priče, ne govorite što ste sanjali ako nije dobro i lijepo, zadržite to koji satak za sebe i nestat će, zaboravit ćete, kao što bi sve ružno što vam se događalo trebalo zaboraviti. S protokom vremena često pokušavamo razumjeti i ljude koji su nam nanijeli bol, uvrijedili nas, nastojimo ne misliti na njih, ako im  možemo oprostiti učinimo to, ali ne na silu, pustimo neka nam i vrijeme pomogne u tome.  Često kažemo neka im Bog oprosti, jer mi ne možemo, ali barem ne spominjimo i ne sjećajmo se toga svaki dan, pamtimo dobre ljude i lijepe događaje, neka sjećanje na njih potisne one koji nisu vrijedni spomena, koji nas čine neraspoloženima.

A sve je to lakše ako mi u sebi imamo ljubavi za ljude, za prirodu, ako imamo mir u duši, pa s osmijehom na usnama dijelimo radost s drugima, onima vrijednim toga.

www.tomislavnews.com