TG Vijesti

DOBRO vam sunčano i vjetrovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 17 stupnjeva C, puše vjetar, pa je ugodno svježe, nebo nad duvanjskim krajem je uglavnom vedro, ima malo magličastih oblaka oko sunčanih zraka iznad Vrana, pa će nestati oblaka, iako bi dobro došla kiša.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, prvi dan mjeseca kolovoza, ljetnog mjeseca u kojemu svi koji tijekom godine rade, koji su zaposleni, kojima je to moguće, koriste za odmor, onaj godišnji, kako bi obnovili energiju negdje na morskoj obali, planini, u hladovini, u tišini, družeći se s članovima obitelji ili dragim osobama, a ponekada je odmor dobar i u osami, daleko od buke, gužve, samoća nekada zna biti terapeutska, inspirativna, malo razgovarati sami sa sobom, jer najbolje znate s kime i o čemu trebate razgovarati.

Znate li da je mjesec kolovoz, august nazvan po prvom rimskom caru Augustu (rođen 63. godine prije Krista), knjige kažu da je bio omiljen u narodu, zaustavio je stogodišnje ratove, a za njega se veže jedna poučna poslovica “Festina lente” u značenju požurite polako, ne žurite, dobro razmislite, temeljito odradite, a može i – uživajte u onome što radite, prije ćete i bolje uraditi.

Vi ćete, onako kako ste navikli raditi, briga vas za tamo nekog rimskog cara, važno je raditi s ljubavlju u srcu, mirom  u duši, pozitivnim mislima, osmijehom na usnama i  sve to dijeliti  svima i svemu oko sebe!

www.tomislavnews.com