TG Vijesti

DOBRO vam umjereno oblačno i tiho jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 10 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem pretežito je oblačno, ima malo i vedrine, a sunce se probija kroz oblake na istoku.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, a prvi je dan svibnja, za mnoge najljepšeg, toplog,  cvjetnog i mirisnog mjeseca u godini. Danas je i blagdan svetog Josipa Radnika, i Praznik rada i obljetnica “Bljeska”, u jednom danu ima svega, pa nema mjesta dosadi i lošem raspoloženju, nego vedrini, molitvi, odmoru i sjećanju.

Ako ste se dobro naspavali, lijepo sanjali, a dan je neradni, prvi, a ima ih još u nizu za neke, ne za sve, za neke osobe nikada nema odmora, što nije dobro, jer treba se sjetiti za što su se radnici borili i još uvijek bore, možda danas jednako kao i prije oko 140 godina, a borili su se za 8+8+8, dakle osam sati rada, osam odmora, zabave, a osam spavanja, odavno je to zaboravljeno, pa neki rade po cijeli dan, neki dan-noć, a nekima je Bog udijelio da zdravi, mladi nikako ne rade, zapalo ih tako. Mi mislimo i često pišemo da sve treba raditi s mjerom, odmarati se s mjerom, zabavljati se smjerom, dakle, umjereno, ali…?Važno je da sve što radite radite sa zadovoljstvom i na dobro i vama i svima oko vas.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislima i empatijom, uz zahvalnost Bogu na novom danu-velikom daru, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje!

www.tomislavnews.com