TG Vijesti

DOBRO vam umjereno vedro i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je minus 2 stupnja C, puše slab vjetar, nebo nad duvanjskim krajem je šarovito, i vedro i oblačno, a sunce je već odskočilo iznad dragih planina i igra se s tamnim komadićima oblaka.

Ugodan vam i blagoslovljen dan, zimski pohladan, snijeg se zaledio na zemlji, sporo se topli, ima poledice na ulicama i cestama, pa treba paziti kada se vozi ili hoda. Vjerujemo da ste se dobro naspavali, lijepo sanjali, prvu kavu popili i razmišljate kako se pokrenuti, od čega početi današnji posao, obveze, bez obzira jeste li zaposleni negdje izvan kuće ili “ništa ne radite”, kako se psuje i vrijeđa one, obično žene domaćice za koje se kaže da su nezaposlene. Kada bi te domaćice, supruge i majke, poneka i baka, podnosile dnevna izvješća što sve urade tijekom dana vjerujte da bi popis bio mnogo dulji od većine onih koji “rade”. I još im nitko ne kaže hvala, kamoli da im na kraju mjeseca plati njihov rad.

Zato kada vi što ste zaposleni izvan kuće, primate svakoga mjeseca plaću koliko god radili ili ne radili, ne govorite domaćicama kako ništa ne rade, mogle bi samo na jedan dan baš ne raditi,  štrajkati, pa biste osjetili što znači kada ne rade. Naravno, govorimo o višečlanoj obitelji u kojoj domaćica “ne radi”.

A rade, itekako rade i najčešće su zadovoljne što i kako rade ako njihov rad cijene oni za koje rade, pa i one, kao i svi vi, sa srcem punim ljubavi, mirne duše, s osmijehom na usnama, uz zahvalnost Bogu na novom danu-velikom daru, širite radost i dobro raspoloženje!

www.tomislavnews.com