TG Vijesti

DOBRO vam vedro i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je minus 5 stupnjeva C, puše lagani vjetar, nebo nad duvanjskim krajem je uglavnom vedro, ima malo magličastih oblaka, ali sunce se rano probudili i već obasjalo vrhove planina.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, početak novoga tjedna, a dvije trećine siječnja prođoše brzo, iako se zna reći kako je siječanj najdulji mjesec u godini. Hladno je, a i kako ne bi bilo u sred zime, ima snijega, a na cestama i putovima je poledica, pa je pri vožnji i hodnji potreban veliki oprez. Oni koji ne moraju, posebice stariji, neka se strpe još koji dan u kući, najavljuje se toplije vrijeme, pa će biti vremena i za šetnje.

Oni koji moraju na posao vrijeme je krenuti, a oni koji ostaju doma neka polako ispijaju jutarnju kavu s dragim osobama ili lijepim uspomenama, samo neka je lijepo i u dobrom raspoloženju. Znamo da onima zaposlenima nije dosadno (možda nekima i jest?!), a onima koji ostaju doma neka osmisle dan, da bude koristan, a skratiti ga i ugodnim možete učiniti uz čitanje dobre knjige, gledanje dokumentarca, klonite se politike i vijesti, tu nema ništa ni dobroga ni lijepoga. Ako iza podne otopli, a nadati se, odvedite djecu negdje na klizanje, na sanjkanje, ne na prava klizališta, skijališta, nego negdje uz kuću, u ulicu koja nije prometna, mogu se i grudati, snježka praviti, a i vama će biti zabavno gledati razigranu djecu kako uživaju u zimskim radostima. Imajte na umu da će zima brzo proći, a snijeg se još prije otopiti.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, spremni pomoći drugima, posebice starima i nemoćnima na hladnom i snježnom danu, s osmijehom na usnama širite radost i toplinu svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com