TG Vijesti

VIDEO: DOBRO vam vedro i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 1 stupanj, puše lagani vjetar, a nebo iznad duvanjskog kraja vedro k’o ogledalo, sunce je uranilo i obasjalo Duvanjsko polje, ali je, ipak, podobro hladno, a noćas je temperatura bila ispod ništice.

Ugodan vam i blagoslovljen prvi radni dan u tjednu, a nakon tri dana odmora, pa se jutros treba malo dulje zagrijavati za posao, a ove jeseni prvi put je temperatura bila u minusu, studeni na kraju opravdava svoje ime, hladno je, popravo, ali treba se nadati kad odjutri da će oblagdaniti. Ništa neočekivano, tipično vrijeme za ovo doba godine, nekada je u ovo vrijeme već bilo i “starog” snijega, a u duvanjskom kraju još nema ni prvoga ovosezonskoga.

Duvanjskim vjernicima nikakva hladnoća nije smetala da i jutros na prvu misu zornicu ovoga Došašća dođu, po tradiciji, u velikom broju, ispune Spomen baziliku. Mnogo je bilo mladih, učenika koji su krenuli ranije u školu, radnika koji su ranije krenuli na posao kako bi mogli nazočiti svetoj misi, a i stariji su, unatoč hladnoći, stigli na zornicu.

Lijepa je to tradicija u ovo milosrdno vrijeme, pa nastojte, ako ste u mogućnosti, pomoći potrebitima, neke samo ohrabrite lijepom riječju, toplim razgovorom, iskrenim osmijehom.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, čistom savješću i pozitivnim mislima, a empatijom za druge,  dan će  biti radostan i vama i svima i svemu oko vas.

www.tomislavnews.com