TG Vijesti

DOBRO vam vedro i prohladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus dva stupnja C, nema vjetra, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, a i sunce je jutros uranilo i Duvanjsko polje obasjalo i polako snijeg topi.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, za katoličke vjernike spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika, a svima neka bude ovaj dan upamćen po dobroti i ljepoti za koju ćemo se svi potruditi. Počnite s dobrim raspoloženjem uz jutarnju kavu, bilo da je pijete u dragom društvu ili sami, neka osmijeh zatitra na vašim usnama, a optimizam  zavlada vašim mislima. Treba vjerovati u dobro, nadati se boljemu i tako usmjerite sve ono o čemu mislimo i što radimo i bit će dobro.

Ima tako osoba, nadamo se da niste među njima, koje uvijek  imaju loše, da ne kažemo zle misli, obuzme ih malodušje, boje se svega i svačega i svakoga, pa im cijeli život prođe u nekakvom strahu od drugih ljudi, od života, koji prolazi pokraj njih kao tamna sjena, koji ne osjete onu ljudsku blagost, zadovoljstvo, radost života. Otrgnite se iz tog kruga, počnite vjerovati da su ljudi dobri i tražiti dobro u njima i reći im to, pohvaliti svaku dobru i korisnu  ljudsku radnju, ne forsirajte i ne tražite  ono loše u osobama koje vas okružuju.

Ako vam je srce ispunjeno ljubavlju, imate čistu savjest, razumijevanje prema drugima, vaš strah od života bit će manji, a radost će se useliti u vaše misli, u sve ono što radite, osjećate i mislite i dan današnji i svaki sljedeći bit će vam ispunjen srećom, a ako je podijelite s drugima, onda još većom!

www.tomislavnews.com