TG Vijesti

DOBRO vam vedro i prohladno nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 2 stupnja C, puše slaba bura, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, na zemlji ima mraza, magle, ali je sunce jutros uranilo i svoje tople zrake razbacalo po polju Duvanjskom pa će i magle i mraza brzo nestati.

Ugodna vam i blagoslovljena nedjelja, dan molitve i odmora, dan okupljanja obitelji za ručkom, druženja s prijateljima, susjedima, kumovima, tko ih ima, a u današnjem ubrzanom i robotiziranom svijetu, čak i u malim sredinama, manjim  gradovima sve je manje zajedničkog okupljanja,  ljudi se izgube u svakodnevnoj trci za egzistencijom, sve manje vremena imaju za posjet dragim osobama ili ih pozvati u svoj dom, jer neradni dani dobro im dođi biti sami ili samo sa svojom obitelji. Možete biti ne znam kako uspješni u poslu, sportu, umjetnosti, dobiti sve moguće nagrade, primati čestitke, imati novac, ali na kraju svega, kao i na početku, bez obitelji život nema radosti. Ako vam ih je Bog dao djeca su najveće bogatstvo, nije uzalud narod davno rekao: “Nije bogat tko ima volove, već je bogat tko ima kćeri i sinove!”. Dobro, mi smo dodali kćeri, jer je ova narodna nastala davno, pa, znate kako je nekada bilo…

Nekada je, znamo to svi, obitelj i teret pa bude i velikih problema, ali kad kažemo obitelj mislimo na normalnu, sređenu obitelj u kojoj jedni drugima pomažu, jedni druge podržavaju, jer kad izgovorimo obitelj nekako to govorimo punih usta, obitelj kao obilje, kao dom, kao radost, kao sreća.

A bez ljubavi nema sretne obitelji, bez međusobnog razumijevanja, bez svakodnevnog razgovora, bez smijeha, bez veselja, bez topline nema sretne obitelji, ni jednoga njezinog člana. Zato čuvajte svoje obitelji, vežite ih nitima ljubavi, pripadanja, radosti!

www.tomislavnews.com