TG Vijesti

DOBRO vam vedro i razmjerno toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 12 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem je uglavnom vedro, ima magle u podnožju planina i dolinama, ali sunce je već granulo i tjera maglu s Duvanjskog polja.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, zadnji listopadski, zadnji u jesenskom mjesecu koji je bio uglavnom  vedar i sunčan, bez kiše i jakog vjetra koji bi skinuo lišće s drveća, pa smo mogli uživati u lijepim bojama prirode i plavom nebu, u toplini i mirisima cvijeća koje još ne misli venuti.

Kome mogućnosti dopuštaju i danas će biti lijepo krenuti u šetnju, a uoči Svih svetih i Dušnog dana posjetite posljednja počivališta svojih dragih pokojnika, a sutra je na većini groblja u duvanjskom kraju zajednička molitva. Mnogi su stigli iz daljine, iz tuđine, za ove sjetne dane i dobro je da se sjećaju svojih preminulih. Nažalost, groblja su nam sve punija, a domovi sve prazniji, ali Bože zdravlje živima ma gdje bili, oni su vezani za svoje rodno mjesto, za svoje korijenje, za svoje polje i kamenje i sigurni smo da će mu se uvijek vraćati i prigodno i onako, kad ih želja povuče i srce jače tuče na spomen rodnog kraja.

Neka je ljubavi u srcu, mira u duši, osmijeha na usnama, a dobrog zdravlja neka vam Bog da i eto radosnog i današnjeg dana!

www.tomislavnews.com