TG Vijesti

DOBRO vam vedro i razmjerno toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 13 stupnjeva C, nema vjetra, a nebo nad duvanjskim krajem je vedro, bez oblačka, ima magle po polju i dolinama, ali sunce je uranilo i svoje tople zrake Duvanjskim poljem razbacalo.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, blagdan Svih svetih,  prvi dan mjeseca studenog, a studeno nije, nego baš ugodno u rano jutro. Neradni je dan, a na mnogim katoličkim grobljima danas je zajednička molitva vjernika za duše svih pokojnih, pale se svijeće i stavlja svježe cvijeće. U rano jutro dok pijemo kavu s dragim osobama, a mnoge su pristigle za ovaj dan iz daleka, iz tuđine u zavičaj, probude se uspomene, sjećanja na one kojih više nema.

Sjetno je, ali ne treba biti tužno, sjetite se samo lijepih dana i događanja koje ste proveli čije grobove ćete danas posjetiti, koji vam silno nedostaju, ali molite i  vjerujte  za njihove duše, u to da su u raju i da vas promatraju, da će vas, sigurno, jednoga dana dočekati, da ćete se ponovno s njima sresti na dan koji Bog odredi. Vi sami ne trebate žuriti na taj susret i ne brinite se kada će do njega doći, ima netko tko o tome brine, a vi brinite o svome zdravlju, o svojim živima, budite milostivi i pomozite bolesnima i nemoćnima, učinite dobra djela, jedno od njih može danas biti i da upalite svijeću i pomolite se na grobovima onih kojima nitko nije došao, za duše kojih se nema tko spomenuti u molitvi.

Ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislima i dobročinstvima neka vam bude ispunjen i današnji dan, Svih svetih blagdan!

www.tomislavnews.com