TG Vijesti

DOBRO vam vedro i razmjerno toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 8 stupnjeva C, nema vjetra, a nebo nad duvanjskim krajem uglavnom je vedro, ima malo oblaka na istoku i izmaglice u podnožju dragih planina, ali sunce se već nazire pa je očekivati lijep jesenski dan.

Ugodan vam i blagoslovljen ovaj dan i svaki njegov sat, svaki minut. Vjerujemo i nadamo se kako ste i jutros rano ustali iz postelje i uz prvu jutarnju kavu razmišljate što prvo početi raditi od planiranog. Ne žurite, stignete sve i ne žudite za materijalnim bogatstvom, prolaznim kako vrijeme, kao potok, kao rijeka što teče, jer kad život dođe svome kraju ništa ne možete ponijeti sa sobom, bez ičega (goli) ste se rodili, a takvi ćete i otići.

U duvanjskom kraju s pravom kažu “Iza psa ne ostaje!”, ali nije ovdje riječ samo o kućama, autima, bankovnim računima…sve to je potrošna roba, može nestati u jednu trenu.  Mnogo je važnije da iza sebe svojim nasljednicima, prijateljima i susjedima ostavite lijepa sjećanja na život proveden s vama ili u vašem društvu, na vaš osmijeh i riječi koje su ih hrabrile.

Zato ne trčite ni za čim i ni za kim, osim za djecom i unučadi ako imate sreću pa ste uz njih, ne trčite ni za ljubavlju koju ne možete stići ako je u srcu ne nosite, dakle, ona je tu, u vama i dijelite je, jer će se tako množiti na vašu radost i veselje svih u vašoj blizini.

www.tomislavnews.com