TG Vijesti

DOBRO vam vedro subotnje jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 2 stupnja C, nema vjetra, a nebo nad duvanjskim krajem je bez oblaka, one je lijepe plave boje koja grli tople sunčeve zrake razbacane po Duvanjskom polju.

Ugodna vam i blagoslovljena subota, prava proljetna, a do proljeća je još četiri dana, dakle tu je, proviruje ispod suhog lišća u vidu prvih proljetnica koje opojno mirišu, u jutarnjem cvrkutu ptica, u veselom žuboru potoka, u jedva primjetnim pupoljcima na drveću, primjetan je dolazak proljeća i u sve duljim i toplijim danima, vedrijem nebu…

Iskoristite ovaj lijepi sunčani dan najbolje što možete i umijete, nakon zime lijepo je prošetati bilo kuda, jer Bog nam je dao lijepu, čistu, nezagađenu prirodu (ima iznimaka koje čovjek izazove protiv čega se treba boriti!), a do nas je kakvo ćemo društvo odabrati. Doduše, često pogriješimo i u odabiru prijatelja koji ubrzo pokažu kako to nisu, pa zato nije čudno da često pogriješimo i u izboru ljudi kojima dajemo povjerenje voditi općinu, državu…jer nam je uši zaparala odluka “naše državnice” i onih koje smo birali kako im je prva odluka enormno povećanje i onako velikih im primanja, ne plaće, jer plaća se mora zaraditi, a njihov prvi i glavni posao je povećati ta primanja. Nama je ovo nevjerojatno i vjerujemo da nisu baš toliko bez duše, gramzljivi? Znate kako nerado pišemo o plitici i ” njima gori”, ali ovo naprosto ne možemo “svariti”, pa smo morali napomenuti, priupitati, ne zamjerite!

Ali ako je vaše srce ispunjeno ljubavlju, imate mir u duši, neka vas ovo ne uznemirava (znam, reći ćete, lako je to reći, ali…?!), krenite hrabro, širokog osmijeha na usnama i empatijom za druge, radošću ispuniti i ovaj dan – Božji dar!

www.tomislavnews.com/Foto arhiv TN: “Bukovička pećina-katedrala”