TG Vijesti

DOBRO vam vedro, vjetrovito i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je minus 3 stupnja C,  puše jaka bura i hladno je, nebo nad duvanjskim krajem potpuno je vedro, a sunce je jutros uranilo i njegove oštre zrake obasjavaju Duvanjsko polje.

Ugodna vam i blagoslovljena sveta nedjelja, treća nedjelja Došašća, kada se pali treća svijeća, naziva se i pastirska, a simbolizira radost i veselje.  Danas su i Materice , crkveni i narodni običaj koji najavljuje dolazak Božića i simbol je  prisnosti obitelji, njezinu toplinu, povezanost. Nedjelja je dan molitve i odmora, okupljanja obitelji za zajedničkim ručkom, pa vjerujemo da ste se već dogovorili što ručku i polako, nakon rane mise, krenuli u pripremu.

Kavu ste, vjerujemo, davno popili, jer, a govorimo za žitelje duvanjskog kraja, bura je bila tijekom noći jaka, a u gradu je nešto stalno kloparalo, pa mnogima, uz jak vjetar i san remetilo. Može se san nadoknaditi u popodnevnim satima, ako vam do sna bude.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, empatijom za druge, a majke neka pripreme darove dok se djeca probude, neka se “osine” i neka vam i ova blagdanske nedjelja prođe u radosti i veselju, uz zahvalnost Bogu na još jednom danu-najljepšem daru!

www.tomislavnews.com