Bosna i HercegovinaTG Sport

DUVANJKA ANITA RADOŠ: Ponosna sam što mogu reći da sam Plemkinja

Anita Radoš rukometašica je HŽRK Zrinjski i za naš portal priča o Plemkinjama i o svojoj karijeri.

Na početku nam reci kako si zadovoljna svojim, ali i igrama cijele ekipe?

– Smatram da ima još jako puno mjesta za napredak i da se ne trebamo zadovoljiti trenutnim igrama cijele ekipe. Također, osobno nisam zadovoljna onim što sam pokazala tijekom ovog dijela sezone i smatram da mogu još puno više pridonijeti u napretku igre cijele ekipe.

U ovoj sezoni Plemkinje igraju bolje nego u prošloj. Što je po tebi zaslužno za taj iskorak?

– Za bolju igru ove sezone zaslužno je zalaganje cijele ekipe, kako cura tako i trenerica Ivane i Tine. Također, zaslužno je to što se međusobno bolje poznajemo i što smo za jednu sezonu igrački iskusnije.

Ima li neka utakmica u dresu Zrinjskog koju ćeš pamtiti cijeli život?

– Postoji više utakmica koje ću pamtiti, ali izdvojila bih dvije koje su u tim trenucima bile vjetar u leđa cijeloj ekipi. To su prošlogodišnja utakmica i pobjeda protiv Izviđača i utakmica protiv Katarine iz ovog dijela sezone. U obje utakmice pokazale smo ogromnu želju, volju i veliko zajedništvo, pa samim time i dominaciju u igri.

Što za tebe znači nositi dres Zrinjskog i biti Plemkinja?

– Sretna sam i zadovoljna što sam dolaskom u Mostar odabrala Zrinjski. Za mene je čast i privilegija nositi dres kluba s lentom i ponosna sam što mogu reći da sam Plemkinja.

Već smo pisali da si imala tešku ozljedu, ali te to nije spriječilo da se vratiš na parket. Možeš li nam reći kako te sada služi zdravlje?

– Teške ozljede oba koljena ipak su bile slabije od moje ljubavi prema rukometu i odluke o ponovnom povratku na parket. Operacije su ostavile neke posljedice pa nerijetko treninge i utakmice radim pod bolovima, ali hvala Bogu nema nekih ozbiljnijih problema.

Sutra je na programu hercegovački derbi protiv Izviđača, pa kakva su očekivanja?

– Na rasporedu je naša zadnja domaća utakmica prvog dijela sezone. Ekipa Izviđača se nalazi u gornjem dijelu tablice i svakako je riječ o jako teškom protivniku. Smatram da im možemo parirati i očekujem dobru igru svoje ekipe.

Za kraj imaš li neku poruku za navijače?

– Prije svega zahvaljujem se Vama i Vašem portalu jer ste uvijek bili i ostali uz nas. Navijačima se također zahvaljujem na podršci tijekom sezone i pozivam ih na hercegovački derbi kako bi u što boljoj atmosferi zaključili ovu godinu.

Hercegovina.in

www.tomislavnews.com