TG Sport

Duvnjak Karlo Sušilović, nakon vrlo uspješne prošle, pobjedom započeo i ovu godinu!

Već dugi niz godina na splitskom Marjanu tijekom čitave godine održava se Marjanska liga. To su uglavnom utrke na 5  i 10 kilometara. Uspješni duvanjski atletičar Karlo Sušilović…

…pobjeđivao je i prošle godine u ovoj ligi, a prije dva dana pobjedom je počeo utrke i ove godine. Naime, Marjanska liga organizira se, trči se svakoga četvrtka, sa startom u 17 sati. Broj prijavljenih natjecatelja se kreće od 50  do 70, što je iznimno velik broj ovakav tip utrke. Većina trkača su profesionalci, koji treniraju tijekom čitave godine i uglavnom Marjanska liga je test za svakoga od njih,  gdje pokušavaju svaki put bolje i brže trčati. Naravno da tu bude i rekreativaca koji vrlo brzo ulaze u svijet profesionalaca. Maraton klub Marjan iz Splita je organizator ovih jako vrijednih utrka. Čak je u ciljnom prostoru postavljena kamera, tako da ne bi bilo propusta, strogo se vodi računa da nitko ne bi bio zakinut ni za stotinku sekunde.

Karlo Sušilović je otrčao petnaestak kola Marjanske lige tijekom prošle godine, i jednu utrku ove godine 31.01.2013, koja je najvrjednija do sada.  Pretrčao je 5000 metara za 16 minuta  i 04 sekunde, s tim da je teren valovit i radi se jedan okret na 2500 metra. Ovo je već treći rekord kojeg Karlo ruši, prethodna dva rekorda su također bila njegova – izjavio je za naš www.tomislavnews.com Portal Igor Mandušić, koji je prvi otkrio Karlov talent, sportski duh i veliki atletski potencijal, a bio mu je i prvi trener, velika podrška, prijatelj i stalni pratitelj na natjecanjima.

{gallery}KarloSusilovic{/gallery}

Napomenimo da je Karlo u 2012. godini osvojio naslov juniorskog državnog prvaka Hrvatske u cestovnom trčanju na utrkama  5000 i 10000 metara. U prošloj godini  je nastupao za AK Veteran iz Zagreba,  a ove godine je potpisao ugovor s AK Aviokarte HR iz Zagreba, gdje su mu treneri Josip Tomić, te proslavljeni trener Slavko Petrović. Trenirat će rame uz rame s najboljima iz istog kluba, a to su Lisa Stublić i Nikola Mikulić. 

Vjerujemo i imamo se pravo nadati da će netko iz njegove općine ili netko od većih , mogućih sponzora  prepoznati veliki Karlov potencijal i pomoći mu u daljnjem natjecanju, jer je pred njim sjajna atletska karijera.  To mu iskreno želimo, a naš portal će ga medijski pratiti!

www.tomislavnews.com