HR VijestiHrvatskaTG ČestitkeTG Zanimljivosti

EKSKLUZIVNO/FOTO: TULUMBUS uskoro na ulicama Zagreba, patentirani izum maštovitog inovatora rođenog na Duvanjskom polju!

Koliko ste puta razmišljali neki radosni događaj ili radost i veselje u obitelji proslaviti na poseban način, na način koji će se pamtiti, na kojemu ćete okupiti ekipu i biti viđeni i to ne na jednom mjestu, nego u pokretu, na ulici?
Željeli ste okupiti ekipu i proslaviti: rođendan, diplomu, djevojačku ili momačku večer, vjenčanje, team building … a da to bude “ludo i nezaboravno”. Baš o tome je razmišljao Želimir-Željo Matić, inovator i poduzetnik u Zagrebu, a koji je od malih nogu bio sklon izmima. Rođen je u Tomislavgradu, odrastao u Borčanima, obitelj Papušić, uvijek je nešto izmišljao: igračke, manja drvena vozila, posebna bicikla…
Nakon svršetka osnove škole otisnuo se u svijet, prvo u srednju školu u Osijeku, potom na studij FER-a u Zagrebu i za cijelo to vrijeme iznenađivao je svoje prijatelje, kolege…A onda je početkom 2019. godine osvanula velika naslovnica u novinama i društvenim mrežama: MISTERIJ NA ZAGREBAČKIM PROMETNICAMA – već se danima dijele snimke “misterioznog raketnog sustava” koji se može vidjeti na ulicama Zagreba.
Za one koji se toga ne sjećaju podsjećamo : riječ je bila o raketi koju na specijalnoj prikolici vuče kombi. Raketa, prikolica i kombi-vozilo bili su obojeni u prepoznatljivu vojnu maslinasto-zelenu boju, iako ni prikolica ni kombi nemaju vojne registarske oznake. Građani su zbunjeni te još nitko ne zna zašto bi netko raketu “vozao” Zagrebom. I ta raketa je bila u svrhu reklame i još uvijek prisutna na ulicama grada Zagreba.
Neobičan prizor zabilježen je tada na brojnim lokacijama u gradu: “Prvi put je snimljen još prije šest dana, a posljednji put jučer na Vukovarskoj, u središtu grada” …, pisale su novine, pa i naš portal tada je prenio neobičnu vijest i fotografije, jer se ispostavilo da je autor “misterija” Željo Matić, rodom iz Tomislavgrada.
Još prije, za vrijeme krize, recesije, 2009. Željo Matić je napravio na vozilu lijes na kojem je pisalo RECESIJA. I tada su građani bili zbunjeni a zapravo radilo se o ideji da je recesija mrtva i idemo je sahraniti. Na taj način je napravio reklamu.
“Sve je to sada iza mene a kada sam počeo ostvarivati svoj projekt “Tulumbus” – “ Partybus”, otvorio sam tvrtku i nazvao je “Tulumbus”. Dugo se ova ideja motala po mojoj glavi, nešto slično sam vidio u dvije tri zemlje Zapadne Europe, ali ja sam želio nešto posebno, nešto što će biti prvi put viđeno na zagrebačkim, hrvatskim ulicama i evo nakon tri godine projekt je gotov. Osim autobusa, sve ostalo, dakle unutrašnje uređenje, rasvjeta, šankovi, hladnjaci, aparati, stolice, podij, mjesto za glazbu…sve je to ugrađeno u Tulumbus, čak i “zlatna štanga”, sve što je potrebno za nezaboravan tulum, bilo što da slavite. Unutrašnjost i opremu je lako prilagoditi vrsti slavlja, tuluma, veselice”, objašnjava nam gospodin Matić.
Kapacitet Tulumbusa je 50-tak osoba, stojećih i sjedećih, što tko voli. Osim “gazde” Matića, Tulumbus će voziti i vozačica, posebno obučena za ovu vožnju.

Tulumbus će se iznajmljivati, osim za različite tulume, veselice, proslave… i u turističke svrhe, ali o tom potom, a u pripremi je opremanje još jednog autobusa za slične svrhe- kaže gospodin Matić i šalje nam ove fotografije, kao ekskluzivu za naš portal.
A sudeći po ovim fotografijama Tulumbus će biti velika novost na zagrebačkim ulicama, a tulumarenje u njemu “mrak”, uvjerit će se svi koji budu u prigodi tulumariti u Tulumbusu!

ČESTITAMO INOVATORU, SRETNO I BLAGOSLOVLJENO TULUMBUSU I SVIMA KOJI BUDU KORISTILI NJEGOVE USLUGE!

www.tomislavnews.com/Razgovarala: Ljuba Đikić/Foto: Ž.M.