Svijet VijestiTG SportTG VijestiTG Zanimljivosti

EKSKLUZIVNO FOTO/VIDEO: Ilija Babić, član PD “Orlova stina” iz Tomislavgrada, javio se s uspona na Aconcagua 6962 mnv : Bilo je strašno, odjednom se s planine počelo kotrljati kamenje – u susret su nam dolazili “Rolling Stonesi”

Jutros nam se javio Ilija Babić iz Prisoja, član Planinarskog društva “Orlova stina ” Tomislavgrad i ukratko opisao što se ekspediciji koje je on član dogodilo na usponu na najveći vrh Anda-Aconcagua.

“Dogodilo nam se to na 5000 m.n.v. kad smo išli prema najvećem vrhu Anda, Aconcagua 6962 m.n.v. Srećom smo bili stali odmoriti se kada smo ugledali ogromno kamenje koje se kotrlja niz planinu. Trajalo je to par minuta, ali bilo je strava…Svi smo počeli vikati, galamiti, što je dobra stvar u ovakvim neprilikama, jer se sam izmičeš tom kamenju, ali jer upozoriš i druge da se izmiču kako ih kamenje ne bi pogodilo. Jedan veliki kamen je prošao kroz kolonu planinara nekih desetak metara ispred mene. Strašno je to izgledalo uživo. Kad sam vidio da nitko nije pao, odahnuo sam, dolje niže pao je ispred poljskog planinara, ali ga srećom nije pogodio.

Planina je veliki rizik i toga su svjesni svi planinari, a posebice na ovim planinskim masivima kakve su Ande, drugi najveći masiv na svijetu (prve su Himalaje). Do tog odrona kamenja dolazi uslijed visoke temperature i ono se oslobodi iz leda i krene niza stranu”, napisao nam je u poruci Ilija Babić, kojemu želimo sretan povratak doma, sa zanimljivim fotografijama i videima i svakako pričom!
Poslao nam je više zanimljivih, neobičnih, strašnih i ujedno očaravajućih fotografija i videa koje objavljujemo!

 

www.tomislavnews.com/Foto i video: Ilija Babić