TG Kultura/Zabava

FOTO : BAKA LJUBA ĐIMBER proslavila stoti rođendan u Staračkom domu u Tomislavgradu, ČESTITAMO!

copyright@tomislavnews.com

U Staračkom domu u Tomislavgradu danas je bilo svečano i veselo: najstarija korisnica Staračkog doma, a vjerojatno i najstarija Duvanjka, proslavila je 100 – ti rođendan.
Ljuba Đimber rođena je 19. travnja, 1920. godine u duvanjskom selu Sarajlije, a udala se na Eminovo Selo. Dakle, rođendan joj je sutra, ali su djelatnici upriličili baki Ljubi slavlje danas. Baka ima brojne potomke razasute po svijetu: sinove, nevjeste, zetove, unučad i praunučad, a djelatnici Staračkog doma priredili su joj pravo iznenađenje: njezini potomci majci i baki Ljubi video linkom čestitali rođendan, što je uistinu bilo i radosno i dirljivo. Javilo se istovremeno šest obitelji iz Njemačke, Švedske, Austrije…i svi su baki čestitali rođendan, a na kraju su svi s djelatnicama Staračkog doma zapjevali  “Sretan rođendan ti želim”!
Doznajemo da se javila i njezina nevjesta “Švabica” koju baka vrlo česti spominje.
Baka Ljuba je vrlo vješta u rukama, pa često oplete i poznate duvanjske pape.
” Da nisu okolnosti kakve jesu okupila bi se na jubilarnom rođendanu bake Ljube brojna obitelj, rodbina i prijatelji, susjedi…I bila je planirana velika fešta, ali , nažalost, posjete smo ukinuli čim se pojavila korona. Hvala Bogu u Domu je nema i nadamo se kako je neće ni biti jer se strogo držimo zapovijedi”, rekao nam je večeras ravnatelj Staračkog doma Ante Sladoja i usput zahvalio tvrtki “Tena” iz Tomislavgrada koja je donirala prigodne majice korisnicima Staračkog doma.
Djelatnice Doma su baku Ljubi priredili pravo slavlje, uz torte, cvijeće, kolače…
Sretan stoti rođendan baki Ljubi Đimber i Bože joj zdravlje!

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić/Foto: Starački dom