vjera

FOTO: Biskup Petar Palić danas je predvodio misno slavlje u Tomislavgradu i završio pastoralni pohod župama Duvanjskog dekanata

Biskup Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske, mons. Petar Palić, današnjim misnim slavljem u Župi svetog Mihovila u Tomislavgradu, završio je trodnevni pastoralni pohod ovoj župi, posljednjoj od deset župa u Duvanjskom dekanatu koje je pohodio biskup Petar od 20. veljače, 2023. godine.

U današnjoj misnoj propovijedi na blagdan Blagovijesti, otac biskup je u prepunoj Spomen bazilici propovijedao o značenju Blagovijesti, a paradoksu začeća Djevice Marije, ali i o tome kako je Bogu sve moguće, pa i ono što je ljudskom  oku nevidljivo i teško spoznati.

-Na vijest, blagovijest  koju je Mariji navijestio anđeo Gabrijel da će začeti po Duhu svetome i roditi onoga koji će biti sin Božji, a zvat će se Isus, Marija je ponizno odgovorila: Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj…”kratko je objasnio današnju Blagovijest, dobru, dragu vijest biskup dodajući kako treba živjeti istinske vrednote, koje sve manje čovjek prepoznaje u današnjem svijetu.

Na kraju misnog slavlja duvanjski župnik fra Hrvoje Miletić je zahvalio mons. Petru Paliću na pohodu koji je uistinu bio vrlo sadržajan, duhovno bogat, nikako strog, nego blago očinski, a biskup se u tri dana pohoda susreo i s djecom u Centru “Nova nada” u Kovačima, i s korisnicima i osobljem Staračkog doma, sa župnim zborovima, framašima , ministrantima, čitačima, prvopričesnicima, krizmanicima, njihovim roditeljima, načelnikom i općinskim službenicima.

Jučer (petak) predvodio je Put križa i služio misu u Spomen bazilici, a posjetio je i filijalne crkve. Župnik je zahvalio biskupu u ime svih svećenika i vjernika koji su u velikom broju nazočili svetoj misi i rado se susreli s biskupom.

“Ovo je posljednji dan moga pohoda Župi u Tomislavgradu i ovogodišnjeg pastoralnog pohoda duvanjskim župama i uistinu sam zahvalan gvardijanu Boži, župniku Hrvoju i svim svećenicima i vjernicima i ove župe, ali zahvalan sam  i svim župama koje sam u ovogodišnjem pastoralnom pohodu posjetio: od Vinice, Rašeljaka, Grabovice, Prisoja. Roška Polja, Bukovice, Seonice, Kongore, Šuice do ove Župe Tomislavgrad. Svuda sam dočekan otvorena srca i zahvalan Bogu na vjerničkom puku u svim župama. Svi su me s radošću dočekali gdje god sam bio, koga god sam pohodio”, te preporučio vjernicima da ga uključe u svoje molitve i da mole za duhovna zvanja, rekao je biskup Petar Palić na kraju  pastoralnog pohoda duvanjskim župama.

Uskoro više fotografija!

NAPOMENA: NAŠ PORTAL JE RJEČJU, FOTOGRAFIJOM I VIDEIMA PRATIO PASTORALNI POHOD BISKUPA PETRA ŽUPAMA DUVANJSKOG DEKANATA, A USKORO OBJAVLJUJEMO I VELIKI PRIGODNI USKRSNI INTERVJU S BISKUPOM.

www.tomislavnews.com