HrvatskaTG ČestitkeTG Vijesti

FOTO: Blagoslovljen relikvijar bl. Alojzija Stepinca u Vojnoj kapelaniji u Karlovcu, koji je izradio kipar Ilija Skočibušić iz Tomislavgrada

U četvrtak, 25. kolovoza u Zapovjedništvu Hrvatske Kopnene vojske u Karlovcu održana je Sveta misa i obred blagoslova relikvijara Blaženog Alojzija Stepinca.

Relikvijar, koji je izradio kipar Ilija Skočibušić, sadrži u sebi moćnik sa elementom iz pojasa koji je Stepinac nosio.

Misno slavlje predvodio je generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije mons. prof. dr. sc. Juraj Batelja, a slavlje je upotpunila muška pjevačka grupa Lipa iz Vinkovaca.

Specifičnost vojne kapelanije u Zapovjedništvu hrvatske kopnene vojske krije se u činjenici da je upravo u tom prostoru Alojzije Stepinac započeo svoje djelovanje kao mladi vojnik u Karlovačkoj pukovniji.

Vojni kapelan vlč. Ivan Blaževac kazao je kako će relikvijar oplemeniti vojnu kapelicu i vjernike u vojnoj kapelici podsjećati na lik i djelo blaženog Alojzija Stepinca.

Alojzije Stepinac rođen je 1898. u Brezariću kraj Krašića i bio je zagrebački kardinal i biskup. Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim u listopadu 1998. godine u Mariji Bistrici.

Misnom slavlju i blagoslovu nazočila je županica Martina Furdek Hajdin, piše Karlovačka županija

www.tomislavnews.com