Hrvatskavjera

FOTO: “CAMINO IMOTA” organizirala je trodnevno hodočašće Camino Hrvatska ruta, hodočastila i ekipa TN; izvješće od danas, zadnjeg dana hodočašća

Camino Imota je organizirao trodnevno hodočašće Camino Hrvatska ruta, koje je započelo u petak, 5. svibnja i hodočasti se do nedjelje, 7. svibnja, 2023.godine.

Ova tri dana hodočasnici “Camino Hrvatska”, a kojih je svake godine sve više imali su jedinstvenu priliku osjetiti duh zajedništva, moć zajedničke molitve u prekrasnoj prirodi, a tijekom hodočašća upoznavali su i bogatu kulturnu baštinu Imotske krajine. Uz to, nazočili su  svetim misama na početku i na kraju dana, hodočašća, slušali Camino svjedočanstva, duhovno se obogatili i  saznati što povezuje Camino Hrvatsku s hodočašćem svetoga Jakova.

Na hodočašću je bilo oko stotinu hodočasnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a danas (nedjelja), zadnjeg dana hodočašća, hodili smo od Prološca preko Zmijavca, Runovića, Vinjana i završili u Imotskom svetom misom u Crkvi sv. Franje.
Na hodočašću je bilo uistinu i korisno i ugodno, upoznali smo divne ljude, a organizacija je bila izvrsna, kakav se samo poželjeti može. Kad kažemo da nam je vodič bio direktor TZ Imotski Luka Kolovrat, mislimo da smo sve rekli. Nitko od hodočasnika nije imao problema na putu, nije odustao niti je kome trebala pomoć, a osvježenje i okrjepa su nas čekali. Još se dojmovi s ovoga lijepoga hodočašća nisu slegli, ali je sigurno kako ćemo ga dugo pamtiti i ako Bog da sljedeće godine opet hodočastiti.
A prirodu, krajobrazi kroz koje smo prolazili, najbolje će vam dočarati fotografije koje smo snimili!

www.tomislavnews.com/Tekst i foto: M. L. i A. L.