TG Zanimljivosti

FOTO – ČESTITKA : ANA KRAJINOVIĆ (28), porijeklom Duvanjka (Omolje) doktorirala na Sveučilištu Humboldt u Berlinu s najvišom ocjenom!

Ana Krajinović, mlada je i uspješna žena, porijeklom s Duvanjskog polja, iz Omolja (gdje je rođen i odrastao njezin otac Tome, poznati maratonac iz Zagreba), prošlog tjedna je uspješno obranila doktorsku radnju-doktorat pod naslovom:”Glagolsko vrijeme, aspekt, i modalitet u Nafsanu (Južni Efate) u tipološkoj perspektivi”.
Obrana doktorata trajala je dva sata pred deset profesora, od kojih je jedan bio i s Novog Zelanda, a Ana je nakon uspješne obrane doktorata stekla dvojni doktorata, u Berlinu i Melbournu.
Obrani doktorata nazočili su njezin suprug Xavier Rodrigues, roditelji: majka Božana i otac Tome, te brat David i brojni prijatelji.
Naš portal ovu mladu žene i njezinog supruga prati od prije tri godine u njihovim uspješnim karijerama. Suprug Xavier Rodrigues je doktorirao prošle godine, a tema njegovog doktorata bila je: “Aktivne galaksije kao izvori neutrina i ultra-visoko energetskih kozmičkih zraka”, o čemu smo, također, pisali.
Ani smo čestitali čim je doktorirala, čestitali smo i ponosnim roditeljima,, a večeras smo nazvali Anu i   upitali je kako se osjeća i što planira sada raditi?
“Osjećam se odlično!Obrana je dobro prošla, za obranu sam dobila najvišu ocjenu summa cum laude, a za cijeli doktorat magna cum laude. Obrana je isto bila prilika za oproštaj od kolega i mentora, jer sam se upravo jučer preselila u Aachen na novi posao u firmi Cerence. Radit ću na izgovoru jezika umjetne inteligencije u vozilima. I dalje ću često putovati u Berlin jer će moj muž i dalje biti tamo zbog posla”, kazala nam je Ana uz pozdrav rodbini i prijateljima u Tomislavgradu, svim Duvanjkama i Duvnjacima, posebno čitateljicama i čitateljima Tomislavnews.com.

Nismo mladu doktoricu ništa više pitali, neka se odmori, ali zato podsjećamo da je sada dr. Ana Krajinović sa suprugom prije godinu dana posjetila Tomislavgrad i bila gošća našega Portala, o čemu smo pisali:

https://www.tomislavnews.com/foto-bracni-par-rodrigues-doktorandi-s-humboldt-sveucilista-u-berlinu-u-posjeti-tomislavgradu/

https://www.tomislavnews.com/foto-prvi-intervju-ana-krajinovic-uspjesna-mlada-i-lijepa-a-porijeklom-s-duvanjskog-polja-iz-omolja/

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić/Foto: Privatni albumi Arhiv TN